Activitati Optionale

 

Gradinita are incluse in taxa de scolarizare doua activitati optionale :

  • Limba engleza

Argument – Cunoașterea unei limbi străine înseamnă pentru viitor o capacitate sporită de a comunica, un acces mai larg la sursele de documentare și deschiderea unor porți către cultura și spiritul altor națiuni. Cu cât primii pași în această direcție sunt făcuți mai devreme, cu atât șansele de succes sunt mai mari.

La prescolari, studiul unei limbi straine este posibil prin combinarea jocului didactic și a stimulării senzoriale. Jocurile didactice sunt  jocuri cu reguli în care domină strategii intelectuale.
Introducerea cuvintelor noi se face cu ajutorul jocurilor, a poeziilor și a cântecelor. Comunicarea caldă, într-un mediu plăcut și atractiv ușurează mult asimilarea limbii străine.
  • ,,Bunele maniere pentru cei mici”

Argument – Prin intermediul acestei activitati optionale, copiii isi vor dezvolta cea mai de pret calitate pe care trebuie sa o aiba fiecare om, aceea de a fi manierat. Optionalul ,,Bunele maniere pentru cei mici”, atinge mai multe arii curriculare;

-Educatie pentru societate

-Educatie muzicala

-Educarea limbajului

-Cunoasterea mediului

Însuşirea bunelor maniere inseamna învăţarea regulilor privitoare la buna purtare în familie, în grădiniţă şi în societate si dezvolta politeţea, amabilitatea, respectul si buna cuviinţă.

Acest optional se doreste a fi un ghid, o cheie cu care vor deschide mai uşor porţile bunăvoinţei celor ce-i înconjoară.

 

oe

 

Crestem si evoluam impreuna!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.